Apache Mohawk @ AlblasserdamALBLASSERDAM – Twee apachehelikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben maandagmiddag 24 maart boven Alblasserdam, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland gevlogen. “Dit ging om een preventieve patrouillevlucht,” meldt majoor Wilko ter Horst van de Koninklijke Luchtmacht. “De gevechtshelikopters hangen klaar om ingezet te worden als dat nodig is. Het is goed mogelijk dat de helikopters de komende twee dagen vaker over Alblasserdam vliegen.”

De helikopters worden ingezet rondom de beveiliging van de internationale top Nuclear Security Summit (NSS) die maandag en dinsdag plaatsvindt in Den Haag.

Update: de helikopters vliegen, zolang als dat nodig is, boven de regio. Ook in de nacht kan er gevlogen worden. “Maar we proberen de overlast voor mensen tot een minimum te beperken,” laat een woordvoerder van defensie maandagavond weten. Of er wel, minder of niet gevlogen gaat worden in de nacht, is te gevoelige informatie om prijs te geven. De verwachting is wel, dat naarmate de avond vordert, de activiteiten in de lucht en daarmee gepaard gaande geluidshinder af zal nemen.

Foto’s: Marcel Tuit , Peter Stam en Michael Wensveen.

Deze foto is gemaakt door Marcel Tuit.

Deze foto is vandaag (maandag 24 maart) gemaakt door Marcel Tuit.

IMG_6293 (Large)

IMG_6282 (Medium) Nieuwe afbeelding

DSC02937 (Medium) DSC02940 (Medium) DSC02941 (Medium)