IMG_6238 (Medium)ALBLASSERDAM – Jejomar C. Binay, de vicepresident van de Filippijnen heeft zondag 23 maart, onder politiebegeleiding een bezoek gebracht aan Alblasserdam en Kinderdijk. De politicus, die in Nederland is voor de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag, werd bij het Zuiderstek in Alblasserdam ontvangen door burgemeester Bert Blase. Er werd onder meer gesproken hoe het is om onder zeeniveau te leven en hoe wij met water leven.

Kinderdijk
Na het bezoek aan Alblasserdam liet Binay zich per BMW, onder begeleiding van vier politiemotoren naar Kinderdijk rijden, waar hij bij de molens werd opgewacht door burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard. Na het bezoek aan de molens, werd via Alblasserdam, koers gezet naar Den Haag. Het is goed mogelijk dat de komende dagen meer ‘hoog bezoek’ plaatsvindt in Kinderdijk.
Binay
Wikipedia meldt over vicepresident Binay:

“Binay werd bij in 1986 na de val van Ferdinand Marcos door zijn opvolger Corazon Aquino aangesteld als burgemeester van Makati City. Bij de eerste daaropvolgende verkiezingen werd Binay ook door het volk gekozen als burgemeester van de stad. Sinds die tijd is Binay telkens opnieuw herkozen met uitzondering van de verkiezingen van 1998, omdat iemand niet meer dan drie maal achtereen gekozen mag worden als burgemeester volgens de huidige Filipijnse grondwet. Zijn vrouw Elenita Binay won de termijn van 1998 tot 2001 in zijn plaats. Binay is een omstreden politicus die diverse malen aangeklaagd is wegens corruptiepraktijken. In oktober 2006 werd hij tijdelijk geschorst, nadat er aanwijzingen naar boven kwamen dat er niet bestaande werknemers op de loonlijst van de stad stonden. De schorsing werd na een kleine week al opgeheven, maar het onderzoek is nog in volle gang. Daarnaast loopt er een aanklacht tegen hem naar aanleiding van het achterhouden van ingehouden belastingen van werknemers van de stad Makati City. Het zou hierbij om een bedrag van ongeveer 1 miljoen peso gaan.”

NSS
De Nuclear Security Summit is een wereldtop die vanaf 2010 iedere twee jaar is georganiseerd en waar de leiders van 53 landen aan meedoen. De top vindt 24 en 25 maart plaats in het World Forum in Den Haag. Het doel van de top is wereldwijde samenwerking op nucleair gebied bevorderen en de voorkoming van nucleair terrorisme.

Foto’s: Jan Wijninga.

IMG_6240 (Medium)

DSCF6562 (Medium) DSCF6564 (Medium) DSCF6574 (Medium) IMG_6173 (Medium) IMG_6174 (Medium) IMG_6180 (Medium) IMG_6182 (Medium) IMG_6193 (Medium) IMG_6197 (Medium) IMG_6211 (Medium) IMG_6213 (Medium) IMG_6217 (Medium) IMG_6223 (Medium) IMG_6229 (Medium) IMG_6238 (Medium) IMG_6240 (Medium) IMG_6243 (Medium)