IMG_6015 (Medium)ALBLASSERDAM – Bij korfbalvereniging CKC Kinderdijk in Alblasserdam is zaterdag 22 maart een nieuwe kunstgrasmat in gebruik genomen. Wethouder Sjoerd Veerman opende het veld rond het middaguur, met het knippen van een lint. Direct daarna werd de eerste wedstrijd gespeeld. Net voor de officiële opening onthulden Wim Schut en Inge Bouter van de SNS Bank, hoofdsponsor van Kinderdijk, een inloopmat met daarin het logo van de SNS.

Fantastische primeur
Voorzitter John de Jong van CKC Kinderdijk sprak van ‘een fantastische primeur’. “Dit is bij mijn weten de eerste wedstrijd in Nederland die op een veld met een afmeting van twintig bij veertig meter wordt gespeeld. De vorige veldafmetingen waren zestig bij dertig, maar de KNKV heeft besloten dat clubs voortaan op een veld van veertig bij twintig gaan spelen. Dit kleinere veld maakt het spel sneller en attractiever,” aldus De Jong.

Kleine ramp
Wethouder Veerman vertelde dat de aanpassen van de veldafmetingen nog op het laatste moment moest plaatsvinden. “Die wijziging was een paar dagen voor de start van de vervanging. Dat was een klein rampje. We hebben meteen overleg gehad en de maten nog kunnen aanpassen. Ik wens jullie veel plezier op de nieuwe mat en uuh, ik kom graag kijken als straks wellicht ook nog de nieuwe sporthal wordt geopend.”

96.000 euro
In november 2013 besloot de gemeenteraad om een bedrag van 96.000 euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van de nieuwe kunstgrasmat. De oude was namelijk zo ver versleten dat de mat de veiligheid van de korfbalspelers in gevaar kon brengen.

Veiligheid
De kosten voor het nieuwe kunstgrasveld worden betaald door de gemeente, omdat zij verantwoordelijk is voor de aanleg en het beheer van sportvelden. Hierbij is inbegrepen dat de gebruikers van het sportcomplex veilig en verantwoord hun sport kunnen beoefenen. Door het vervangen van de mat, voldoet de gemeente weer aan deze taak. Naar verwachting gaat de nieuwe mat zo’n tien tot vijftien jaar mee.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_5992 (Medium) IMG_5996 (Medium) IMG_6002 (Medium) IMG_6004 (Medium) IMG_6011 (Medium) IMG_6015 (Medium) IMG_6024 (Medium) IMG_6030 (Medium) IMG_6032 (Medium) IMG_6037 (Medium) IMG_6039 (Medium)