IMG_6137 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de rivier de Noord bij Alblasserdam is zaterdagavond 22 maart een kajuitbootje stilgevallen door motorpech. Hierdoor viel de stroom op het bootje uit en werd het vaartuig stuurloos. Een bewoner van de Oost-Kinderdijk zag het bootje liggen en vroeg, roepend vanaf de dijk, of er hulp nodig was. Dat bleek het geval te zijn. De meldkamer werd gebeld en niet veel later arriveerden twee boten. Één van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij uit Dordrecht en één van een bergingsbedrijf. De kajuitboot werd op sleeptouw genomen en veilig afgeleverd bij een een haven in Ridderkerk. Het gezinnetje, een vader, moeder en kind, had de boot zaterdag gekocht. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_6129 (Medium) IMG_6134 (Medium) IMG_6137 (Medium) IMG_6147 (Medium) IMG_6165 (Medium)