atomiumALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag stond D66 Alblasserdam met een 3D-printer op de verkiezingsmarkt. Daar konden bezoekers ideeën indienen die kans maakten met de printer ‘uitgedraaid’ te worden. D66 hield de actie om mensen kennis te laten maken met techniek, onderwijs en hen uit te dagen met creatieve ideeën te komen. De actie kent twee winnaars. Zij zullen binnenkort een uitgeprinte versie van hun idee ontvangen.

Atomium
“Nieuwe ideeën en creatieve plannen zijn de bouwstenen voor een mooier dorp. Zonder de inventiviteit van mensen komen we er niet in de politiek. Om dit te symboliseren hebben we het idee gekozen om een Atomium te printen. Weliswaar printen we deze in een kleinere versie dan het beroemde monument in Brussel”, zegt D66’er Marko Stout. “Maar natuurlijk groter dan het elementaire deeltje dat het voorstelt”.

Ideeën
“Het tweede idee zijn damstenen, omdat D66 sport hoog in het vaandel heeft. Denksport houdt de geest scherp, dus wie weet wat voor ideeën hier in de toekomst uit volgen”, vervolgt lijsttrekker Ramon Pardo. “Nieuwe ideeën heeft de gemeente des te meer nodig. Alleen met creativiteit maken we ons dorp meer levendig, onze zorg meer kleinschalig en onze leefomgeving minder vies”, aldus de D66-voorman

Elk half jaar
“De gesprekken die wij zaterdag hadden, veelal over de zorg, hebben ons erg geholpen. We zouden om het half jaar zo een markt moeten hebben. Maar ook via digitale middelen ziet D66 mogelijkheden om samen met inwoners te werken aan gemeentelijk beleid, met een burgerforum en een burgerbegroting”, aldus Pardo.

Oproep
De D66’er sluit af door een oproep te doen om te gaan stemmen op woensdag 19 maart. Pardo: “Ik roep de inwoners van Alblasserdam op woensdag te gaan stemmen, maar vooral om de komende vier jaar actief mee te doen en creatieve ideeën in te brengen bij de gemeenteraad. U rekent op ons, maar wij rekenen ook op u”. Tekst: D66 Alblasserdam.

IMG_5236 (Medium)