IMG_5244 (Medium)ALBLASSERDAM – De zeven Alblasserdamse politieke partijen hebben zaterdag 15 maart alles op alles gezet om winkelende Damdorpers over te halen om aanstaande woensdag 19 maart te gaan stemmen. De partijen stonden met hun kramen in winkelcentrum Makado en hadden allemaal hun eigen strategie. Zo ging de PvdA op pad om op het parkeerterrein nepboetes uitdelen. Op de achterkant van de prent stond: “De PvdA is voor blijvend gratis parkeren in Alblasserdam.” Verder deelde de PvdA’ers rozen, taart en flyers uit.

Printer
De D66 had een 3D-printer meegenomen. Bezoekers konden zien hoe onder meer een eierdopje werd geprint. Bezoekers konden ideeën aandragen van objecten die met het apparaat geprint kunnen worden. Met deze actie wilde de D66 mensen kennis laten maken met innovatieve technologie en hen zo inspireren met de mogelijkheden die het technisch onderwijs biedt.

Prijsvraag
Het CDA had een prijsvraag bedacht. Bezoekers konden raden hoeveel stemmen het CDA dit jaar gaat krijgen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Degene die het dichtst bij dit aantal zit, wint een taart.

Zetels
Ook Leefbaar Alblasserdam was present. Lijsttrekker Ugur Oflaz vertelde de bezoekers waar zijn nieuwe partij voor staat en wat zijn plannen zijn. Oflaz verwacht dat Leefbaar Alblasserdam twee en misschien wel drie zetels gaat halen. Oflaz: “Er zijn veel mensen die vertrouwen in ons hebben. Met een beetje geluk halen we de drie zetels.”

Appeltje
De ChristenUnie gaf appels weg en stelde daarbij de vraag: “Waar heeft u een appeltje over te schillen met de politiek?” Bij de VVD werd geflyerd, aangesproken en er werden koelkastmagneten weggegeven. Regelmatig werden de VVD’ers ter verantwoording geroepen voor landelijk VVD-beleid, waarna werd uitgelegd wat nu eigenlijk ‘gemeenteraadsverkiezingen’ zijn en welk effect stemmen kan hebben.  De SGP, die een beetje uit de looproute stond, gaf kiezers tekst en uitleg over het beleid van het afgelopen jaar en over de standpunten.

Jeugdgemeenteraad
Ook de Jeugdgemeenteraad van Alblasserdam droeg zaterdag haar steentje bij. De JGR had een speciale verkiezingflyer ontworpen met daarop kort de belangrijkste punten van alle partijen. Verder heeft de JGR een verkiezingspagina aangemaakt op hun website. Dominique de Korte van de Jeugdgemeenteraad vertelt: “Op deze website hebben wij de belangrijkste punten voor de jeugd uiteen gezet, waardoor het makkelijker moet worden om een keuze te maken.  De verkiezingspagina is te vinden op http://www.jgralblasserdam.nl/verkiezingen/.”

IMG_5230 (Medium) IMG_5235 (Medium) IMG_5236 (Medium) IMG_5238 (Medium) IMG_5239 (Medium) IMG_5244 (Medium) IMG_5247 (Medium) IMG_5250 (Medium) IMG_5253 (Medium) IMG_5255 (Medium) IMG_5260 (Medium) IMG_5267 (Medium) IMG_5271 (Medium) IMG_5273 (Medium)