OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – Bewoners van de Tuigersstraat hebben bij de gemeente Alblasserdam om aandacht gevraagd voor het feit dat in de wijk veel overlast van hondenpoep wordt ervaren. “Wij, de bewoners van de Tuigersstraat, hebben enorm veel last van hondenpoep, die op het grasveld langs de stoep van Tuigersstraat nr 27 t/m 41wordt geloosd,” schrijft één van de bewoonsters.

Ze vervolgt: “Het is een losloopgebied waar de poep moet worden opgeruimd maar er wordt niet door iedereen geruimd. Daarbij komt nog dat het kolder is om er een losloopgebied van te maken omdat de kinderen die er spelen in de kleuterleeftijd zijn en sommigen zijn werkelijk doodsbang voor honden. Wij zouden graag zien dat dit gaat veranderen en stellen voor om honden in het gebied te verbieden. Dan hebben we geen poep meer in dat gebied en hebben de kinderen een heerlijk speelgrasveld.”

“We zijn het zat om elke keer weer de laarzen, schoenen of crocs van onze kinderen schoon te peuteren. Het is walgelijk,” aldus de bewoners die, om hun verhaal kracht bij te zetten, enkele hondenpoepfoto’s doorgestuurd hebben naar de gemeente.

De gemeente komt binnenkort met een antwoord op de vragen en klachten van de bewoners van de Tuigersstraat.

Foto’s: bewoners Tuigersstraat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA