scholierenALBLASSERDAM – Zo’n 300 leerlingen van het tweede leerjaar vmbo bezoeken donderdag 20 maart bedrijven in Alblasserdam en Papendrecht. Het is voor het eerst dat een dergelijke onderwijsroute wordt georganiseerd. Het thema van de Onderwijsroute is “horen, zien en doen”.  Aan de Onderwijsroute Papendrecht Alblasserdam 2014 nemen 35 bedrijven uit beide gemeenten deel.

In groepjes van ongeveer 10 bezoeken de leerlingen in de ochtend twee verschillende bedrijven.  “Het is een unieke kans voor deze leerlingen om kennis te maken met de drie sectoren Techniek, Economie en Zorg en Welzijn. Daarnaast is het voor bedrijven een prima mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers,” vertelt Pieter Meulman namens de gemeente Alblasserdam.

De onderwijsroute Papendrecht Alblasserdam 2014 wordt georganiseerd in samenwerking met onderwijsinstellingen De Willem en De Lage Waard, gemeente Alblasserdam, gemeente Papendrecht, Ondernemers Kring Alblasserdam, Ondernemersvereniging Papendrecht, Konekto en de Rabobank.