IMG_4973 (Medium)ALBLASSERDAM – De groene ophaalbrug bij het Zuiderstek in Alblasserdam heet voortaan de Werfbrug en de aangrenzende parkeerplaats heet vanaf heden het Havenplein. Donderdagmiddag 13 maart werden de naambordjes officieel onthuld door André Ruikes, voorzitter van de Alblasserdamse straatnamencommissie. “Verder heet de begraafplaats aan de Kerkstraat voortaan de Oude Torenhof en wordt het stukje achter Landvast richting de Dam waarschijnlijk ‘Het Stoep’ genoemd,” vertelde Ruikes. De straatnamen werden in samenspraak met de Historische Vereniging West-Alblasserwaard bedacht. De naam van de brug heeft betrekking op het feit dat hier vroeger diverse werven gevestigd waren. Als ‘ondertitel’ heeft de brug meegekregen: ‘Verbinding tussen de werven’. Het Stoep is genoemd naar de benaming die in de jaren dertig in Alblasserdam werd gebruikt voor een wasplaats bij het water.

De nieuwe namen worden binnenkort verwerkt in een straatnamenregister, zodat ook TomTom van de namen af weet. De straatnamencommissie is in 2010 in het leven geroepen, zodat nieuwe straten in Alblasserdam geschikte namen krijgen.

 

IMG_4973 (Medium) IMG_4955 (Medium) IMG_4978 (Medium) IMG_4983 (Medium) IMG_4990 (Medium) IMG_4997 (Medium) IMG_5005 (Medium)

IMG_5013 (Medium)