IMG_4886 (Medium)ALBLASSERDAM – De brandweer is donderdagochtend 13 maart met spoed uitgerukt voor een melding van koolmonoxide in een flatwoning in de Alblasserdamse Koekoekstraat. Ook de officier van dienst van de brandweer en een adviseur gevaarlijke stoffen kwamen ter plaatse. De CO-melding werd gedaan door ambulancepersoneel dat in de woning was, omdat een man onwel was geworden. Tijdens de behandeling van de patiënt, begon de koolmonoxidemelder van het ambulancepersoneel te piepen. De meldkamer werd hierover ingelicht, waarna de brandweer met spoed op pad werd gestuurd.

De brandweer heeft diverse metingen in de woning verricht, maar heeft geen koolmonoxide gemeten. Officier van dienst Jan Huisman gaat uit van een storing in de melder. “We hebben overal in de woning gemeten, maar hebben nergens koolmonoxide gemeten. Ook nadat het verwarmingstoestel aangezet was, kwam er geen CO vrij. We denken daarom aan een storing in de melder van het personeel van de ambulancedienst. Wel hebben we de bewoner het advies gegeven om de woning goed te blijven ventileren,”  aldus Huisman.

De bewoner, mocht nadat hij door het ambulancepersoneel was nagekeken, weer terug naar zijn woning. Een rit naar het ziekenhuis was voor hem niet nodig.

CO is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.

IMG_4886 (Medium)

IMG_4864 (Medium) IMG_4874 (Medium) IMG_4883 (Medium) IMG_4891 (Medium) IMG_4892 (Medium)