IMG_4831 (Medium)ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep zeven van basisschool Het Palet en wethouder Ad Cardon hebben woensdag 12 maart nieuwe bomen geplant in de rivierenbuurt in Alblasserdam. Dit deden zij in het kader van de jaarlijkse boomfeestdag. Voorafgaand aan het planten, deden de kinderen mee aan een speurtocht in recreatiegebied het Lammetjeswiel. De speurtocht had als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.

Na een korte toespraak van wethouder Cardon, waarin hij benadrukte hoe belangrijk bomen zijn, gingen de schoppen de grond in. Er was als plantlocatie bewust gekozen voor de rivierenbuurt. Dat gebied in wijk Kinderdijk is namelijk onlangs voorzien van nieuwe bestrating. Verder zijn de parkeervakken uitgebreid en is de wijk voorzien van ondergrondse containers. De buurt moest alleen nog worden aangekleed met nieuwe bomen en heesters.

IMG_4831 (Medium)

20140312_110039 (Medium) IMG_4791 (Medium) IMG_4798 (Medium) IMG_4803 (Medium) IMG_4809 (Medium) IMG_4817 (Medium) IMG_4833 (Medium)