IMG_4647 (Medium)ALBLASSERDAM – Lijsttrekker Uğur Oflaz van Leefbaar Alblasserdam biedt op zijn website excuses aan voor het feit dat niemand van zijn partij aanwezig was bij de demonstratie van vrijdag 7 maart op het Raadhuisplein in het Damdorp. “Het loopt niet altijd soepel in een jonge organisatie. Door een miscommunicatie was niemand van LBA aanwezig tijdens het protest. Daar bieden wij onze excuses voor aan,” schrijft Oflaz.

Demonstratie
Een kleine twintig senioren demonstreerden vrijdag 7 maart op het Raadhuisplein in Alblasserdam tegen bezuinigingen in de zorg. De ouderen hoopten op de komst van lijsttrekker Uğur Oflaz van Leefbaar Alblasserdam. Die was echter nergens te zien. “Nu hebben we zo ons best gedaan. Waar zijn de mensen van Leefbaar Alblasserdam die ons zouden steunen? Ik zie ze niet,” mopperde medeorganisator Jan Slager, die later aangaf dat hij zich voor gek gezet voelde door Leefbaar. “Een uur later kwamen ze met de smoes dat ze het vergeten waren. Schandalig! We hebben een kater, zonder dat we gedronken hebben,” zei Slager.

Reconstructie
“De standpunten van Leefbaar Alblasserdam met betrekking tot de zorg en de visie tegenover de gemeenteraad en haar beleid kwamen sterk overeen met die van de vrijwilligers van Het Anker,” reconstrueert Oflaz op de website van zijn partij.

Excuses
Hij vervolgt: “Dus werd er besloten door deze twee partijen om elkaar te steunen. Er werd samen gewerkt aan de voorbereiden en oproep tot het protest. Hieraan zijn twee vergaderingen voorafgegaan. Echter was dit een protest van en door Het Anker. Het moest alleen duidelijk zijn dat zij dus wel werden gesteund door een politieke partij en dus op een stem in de raad konden rekenen. Daarom is besloten om LBA posters te leveren voor dit protest, zodat duidelijk werd dat deze twee partijen elkaar steunden. Dan breekt echter het moment aan dat het niet altijd soepel loopt in een jonge organisatie en is er door miscommunicatie niemand van LBA aanwezig geweest tijdens het protest. Daar bieden wij ook onze excuses voor aan. Echter moet wel duidelijk zijn dat de standpunten van Leefbaar Alblasserdam met betrekking tot deze aspecten nog steeds hetzelfde zijn en dus wij onszelf in de raad gewoon zullen inzetten voor deze belangen.”

Afspraken
Jan Slager, die de demonstratie vrijdag leidde, is blij met de excuses. Hij zegt: “Ik hoop dat Leefbaar hier van leert dat het heel belangrijk is om afspraken na te komen.”