ChristenUnie prikt straten, bermen en sloten schoon in Alblasserdam

CU Alblasserdam 1ALBLASSERDAM – Leden van de ChristenUnie in Alblasserdam hebben afgelopen weekeinde zwerfvuil geruimd in het Damdorp. De CU’ers gingen gewapend met een prikstok en een vuilniszak op pad in het gebied tussen de A15 en de Oude Torenbrug. Er werd van alles op gevist, soms letterlijk uit de sloot. Ballen, blikjes, plastic flesjes, medicijnen en verpakkingen ervan, kledingstukken en verpakkingen van snoep, koek en chips. De vuilniszakken werden verzameld in een bakfiets die af en aan reed, met de ChristenUnievlag in top.

Aan het eind van de ochtend waren er twee volle bakfietsen vuilniszakken verzameld. Meerdere voorbijgangers spraken hun waardering uit voor de actie.  De ChristenUnie wil met deze actie laten zien dat ze Dienstbaar, Daadkrachtig en Dichtbij is voor de inwoners van Alblasserdam.

CU Alblasserdam 1

25 reacties

 1. Eigenlijk zouden er iederjaar gemeenteraadsverkiezingen moeten zijn. Blijft ons dorp tenminste schoon. D66 doet de straten met de hogedrukreiniger, CU de bermen met de papierprikker.

 2. Ruimen ze ook de rotzooi van de Mac die in een straal van 10km rondom die tent uit de auto gepleurt wordt? Zou mooi zijn.

 3. Misschien idee voor de andere partijen om hondenpoep op te ruimen, kaugom te verwijderen enz. enz. wie weet winnen ze dan ook wel wat zieltjes.
  Goede actie maar weer een beetje jammer om dit rond verkiezingstijd te doen
  Mensen laat u niet verleiden door valse beloftes.

 4. Als ze dit nou elke zondag doen nadat er een stoet (deels) rokende, Alblasserdam befilteren.

  Opzich goed natuurlijk zo’n actie mare toch beetje schijnheilig.

 5. We kunnen Alblasserdam ook verdelen?
  Iedere partij een eigen wijk?

  Weten we zeker dat ze iets doen voor de “burgers” 😉

 6. Echt puur stemmen trekken dit, voor de verkiezingen de goede wil laten zien, maar verder niet.

  Als ze dit nou eens elk jaar zouden doen zou het een ander verhaal zijn!

 7. en fietspad de kerkweg ook volgende x svp..ook altijd bende. tijdejs hardlopen kwam ik een x een lege plastic zak tegen. op dat korte stukje tot de rand gevuld met rotzooi wat daar altijd ligt

 8. Ieder jaar is er rond 20 maart een NL-doet. Zou zinvoller zijn als iedere partij daar gewoon jaarlijks aan mee doet ipv zo’n eenmalige publieksactie.

 9. Sjongejonge wat sloven ze zich weer uit. Als de verkiezingen achter de rug zijn doen ze dat echt niet meer. Ik wacht op de eerste partij die na afloop iedere maand werkelijk een papierprikdag heeft. Dit nu is niet de goede manier om me te slijmen, ehh, lijmen.

 10. Als ze dat nou eens doen als er geen verkiezingen aan komen maakt het indruk.. Nu is het gewoon kiezersbedrog want ze menen er geen fluit van. Kijk mij eens bezorgd zijn om het milieu !!

 11. Ik zal blij zijn als de verkiezingen geweest zijn.
  Als die lokkertjes, en die posters met die gasten er op.
  Die van de CDA lijkt net op Rob de Geus, nou daar wordt ik niet vrolijk van.
  En de SGP moet ook eens stoppen met die flyers onder mijn ruitenwisser. Hierdoor ben ik niet ineens om, hoor. Beter vertellen ze in hun campagne wat ze al bereikt hebben ipv dit soort geneuzel, waar, zoals ik bovenstaande reacties lees, geen mens meer intrapt.

 12. Ik zie Alblasserdam al helemaal oranje kleuren na de Gemeenteraadsverkiezingen!! #SGP

 13. Ik vind het een positieve, sportieve actie. Maar jammer dat vuil ruimen nodig is! Waarom gooien mensen hun zooi op straat?

 14. Vraag me af waar ChristenUnie afgelopen maanden was? Ik zag ze niet prikken en schoonmaken? Wat een toeval zeg net voor de verkiezingen schoonmaken ahah!

 15. Met deze actie halen ze het “werk” weg van de VERPLICHTE vrijwilligers van de SDD en/of Drechtwerk;op het kerkenpad ligt vast nog wel papier van King pepermunt………

 16. Ik snap niet waar jullie je zo druk om maken, over een partij, maak mij niet uit welke partij dat doet steek nou eerst eens even je hand in eigen boezem, dan hoeft niet een partij dit op te ruimen,katten op een ander is zo makkelijk, zeker niks anders te doen!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *