Flyeren 1 (Medium)ALBLASSERDAM – De VVD laat zaterdag 15 maart, tijdens de verkiezingsmarkt in het Makado, een reclamevliegtuig met de tekst: ‘Stem lokaal, stem VVD’ over Alblasserdam vliegen. “We doen er alles aan om een historisch lage opkomst te voorkomen. De verwachte opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bevindt zich namelijk op een historisch laag niveau. Een peiling van TNS-Nipo geeft aan dat slecht 42% van plan is te gaan stemmen,” licht VVD’er Ruben van der Lecq toe. Afgelopen zaterdag trok een groepje VVD’ers de wijken van Alblasserdam in, om huis-aan-huis op te roepen om te gaan stemmen.

Oproep
Gewapend met een stapel flyers en een herkenbaar jasje, trapten de VVD’ers gezamenlijk af in het centrum van Alblasserdam. In de omgeving van het Raadhuisplein spraken ze met inwoners van Alblasserdam en deelden flyers uit. Vervolgens splitsten ze op in tweetallen om in een aantal straten huis-aan-huis persoonlijk de flyer te overhandigen. In gesprek met bewoners riepen ze op om te gaan stemmen: “Gaat u vooral stemmen op 19 maart. Het liefst op ons natuurlijk, maar ga vooral stemmen,” luidde het advies. Komende week ontvangt iedereen die zaterdag geen VVD’ers aan de deur hebben gehad, een flyer.

Online
Komende zaterdag 15 maart roept de VVD opnieuw op om te gaan stemmen. Op de verkiezingsmarkt in het Makado (duurt van 09.00 tot 16.00 uur) gaat de partij graag met de inwoners van Alblasserdam in gesprek. Naast de ruimte om fysiek in gesprek te gaan in het Makado,  is die mogelijkheid er komende woensdag ook online. Eerder kon er al gereageerd worden op de diverse blogs van de partij. Op woensdag 12 en maandag 17  maart volgt hierop de rubriek: “In gesprek met..” Alblasserdammers kunnen door op het item te reageren vragen stellen die woensdag tussen 20:00 – 21:00 uur live beantwoord zullen worden.

Inloopmoment
De rubriek staat de komende 2 weken in het teken van de verkiezingen en krijgt in de komende raadsperiode een vaste plek. Aanvullend introduceert de VVD Alblasserdam inloopmomenten, zodat inwoners ook persoonlijk in gesprek kunnen met de partij. Beide mogelijkheden worden op de website van de VVD gepubliceerd. Naast de mogelijkheid om in gesprek te gaan plaatste de VVD een poll op de website om de verwachte opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam te peilen. De peiling loopt tot aan de verkiezingsdag zelf.  Wilt u stemmen op de poll of in gesprek met de VVD? Dat kan via de website alblasserdam.vvd.nl.