IMG_4497 (Medium)ALBLASSERDAM – Acht zonnepanelen zijn vrijdag 7 maart gemonteerd op het winkeltje/koffiehuisje van kinderboerderij ‘De Plantage’ in Alblasserdam. De installatie werd officieel in gebruik genomen, nadat wethouder Sjoerd J. Veerman (Duurzaamheid) samen met zo’n 25 kinderen van basisschool Het Palet en (zeer actief) vrijwilliger Jan de Kok een informatiebord had onthuld.

Informatiebord
Op het informatiebord wordt in kinderlijke taal uitgelegd wat zonne-energie is en hoe zonnepanelen een bijdrage leveren aan een schoon milieu. Het bord is ontworpen door Zon & Zo Duurzame Oplossingen samen met Ilona Reijndorp-Binnerts van de gemeente Alblasserdam. Door Juf Jannie werd toestemming verleend voor het gebruik van enkele van haar illustraties (www.jufjannie.nl).

Duurzame energie
De plaatsing van zonnepanelen is één van de 26 acties uit het duurzaamheidsactieplan van de collegeperiode 2010-2014 van de gemeente Alblasserdam. De gemeente wil de jongste inwoners van het dorp al vroeg in aanraking laten komen met duurzame energie. Daarnaast dragen de zonnepanelen bij aan de doelstelling om in 2020 twintig procent van het energieverbruik op te wekken. Gemiddeld zullen de ze panelen 1.700 kWh per jaar opbrengen. De plaatsing van de zonnepanelen werd mede mogelijk gemaakt door HVC en Zon & Zo Duurzame Oplossingen – Nederland.

Traktatie
De kinderen en andere aanwezigen werden na de onthulling, getrakteerd op een zakje zonnebloemzaad en een lolly in de vorm van een zonnetje.
Foto’s en tekst: Kees van den Berg.

IMG_4492 (Medium) IMG_4495 (Medium) IMG_4497 (Medium) IMG_4499 (Medium) IMG_4500 (Medium) IMG_4503 (Medium)