OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – Op woensdag 12 maart 2014 viert de gemeente Alblasserdam de jaarlijkse boomfeestdag. Dit jaar is het thema van de landelijke feestdag: ‘Kiezen voor Bomen’. Leerlingen van groep 7 van OBS Het Palet gaan samen met wethouder Cardon (Buitenruimte) bomen planten aan de W.B. van der Veldestraat (hoek IJsselstraat).

Rivierenbuurt
De plantlocatie ligt in de Rivierenbuurt. Deze buurt is pas voorzien van nieuwe bestrating, parkeervakken zijn uitgebreid en de wijk is voorzien van ondergrondse containers. Nu moet de buurt alleen nog worden ‘aangekleed’ met nieuwe bomen en heesters. Het renovatieplan is in nauw overleg opgesteld met de werkgroep Rivierenbuurt. Deze interactieve werkwijze past binnen de nieuwe bestuursstijl van het college. Iedereen is van harte welkom op de plantlocatie. Zowel de locatie van de speurtocht als de plantlocatie zijn te herkennen aan vlaggen.

Programma
Het programma voor de boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:

9.20 uur       De kinderen van OBS De Pallet starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel (entree aan De Savornin Lohmanweg). De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.

10.30 uur     Vertrek naar de plantlocatie in de Rivierenbuurt.

10.45 uur     Korte toespraak door wethouder Cardon en planten eerste boom door een aantal kinderen met de wethouder.

11.00 uur     Onder begeleiding van de buitendienst planten alle kinderen de overige bomen.

11.40 uur     Prijsuitreiking door wethouder Cardon aan de winnaars van de speurtocht en afsluiting.