IMG_4558 (Large)ALBLASSERDAM –  Lijsttrekker Ramon Pardo en kandidaat Marko Stout van de D66 in Alblasserdam hebben donderdagmiddag 6 maart op diverse plaatsen in Alblasserdam ‘omgekeerde graffiti’ gespoten op het straatwerk. De politici spoten met een hoge drukspuit door een metalen sjabloon het vuil van de straat, waardoor door kleurverschil de campagnetekst ‘Nu vooruit D66’ zichtbaar werd. De D66’ers vroegen met de ludieke actie aandacht voor een schoner dorp en maakten intussen reclame voor hun partij. De ‘schoonmakers’ gingen onder meer langs bij het gemeentehuis, het Scheldeplein, het Wilgenplein en MFC Maasplein.

Buitenruimte
“De bezuiniging die dit college doorvoert op de buitenruimte heeft zijn grens bereikt,” vindt Ramon Pardo. De D66-voorman zegt steeds vaker klachten te ontvangen van inwoners die teveel vuil op straat zien en last hebben van loszittende tegels. Pardo: “In de komende raadsperiode moeten wij meer aandacht besteden aan een duurzaam onderhoud van onze infrastructuur en deze lasten niet doorschuiven naar de toekomst. Net als dat wij een schonere lucht willen in Alblasserdam, willen wij ook meer aandacht voor de fysieke infrastructuur. Laten we overigens niet vergeten dat fijnstof ook een behoorlijke roetlaag achterlaat.”

Vertrouwen
D66 wil dat de gemeente de inwoners van Alblasserdam meer inspireert en enthousiast maakt om zelf werk te maken van onderhoud en de groenvoorziening.“Kijk naar een gemeente als Molenwaard, waar mensen zelf de handschoen oppakken om het zwembad schoon te maken of plaatsen waar gedreven inwoners het groen in het dorp willen onderhouden. De gemeente moet echter wel vertrouwen geven aan inwoners om dit mogelijk te maken. Wij laten met deze actie alvast zien hoe het ook kan. Met creativiteit en inzet van mensen kun je leuke ideeën tot uitvoering te brengen. En ondertussen geven we daar natuurlijk wel een stemadvies bij,” lacht Pardo.

Financiën
Over bezuinigingen op werkzaamheden in de openbare ruimte zegt de Pardo: “Het is mooi dat onze gemeente weer financieel op orde is, maar we moeten niet doen alsof dit een wonder is. Door boekhoudkundige constructies van onze wethouder financiën is ruimte gecreëerd in de gemeentebegroting. Denk hierbij aan de bezuiniging op het onderhoud van de buitenruimte, het oprekken van afschrijvingstermijnen en de invoering van nieuwe belastingen, zoals precarioheffing en toeristenbelasting. We moeten als gemeente goed beseffen dat uitgestelde lasten uiteindelijk bij de burger terecht komen.”

IMG_4557 (Large) IMG_4558 (Large) IMG_4566 (Large) IMG_4570 (Large) IMG_4581 (Large) IMG_4584 (Large) IMG_4595 (Large)