IMG_9322-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Het dak van het koffiehuis van kinderboerderij ‘De Plantage’ in Alblasserdam wordt vrijdag 7 maart voorzien van acht zonnepanelen. Om 13.30 uur zal wethouder Sjoerd J. Veerman (duurzaamheid) de installatie officieel in bedrijf nemen. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Educatief
De plaatsing van zonnepanelen op de kinderboerderij is een van de 26 acties uit het duurzaamheids­actieplan van de collegeperiode 2010-2014. “Educatie is een belangrijk doel,” vertelt Ilona Reijndorp, communicatieadviseur bij de gemeente Alblasserdam. Ze vervolgt: “De gemeente wil de jongste inwoners van het dorp al vroeg in aanraking laten komen met duurzame energie. Daarnaast dragen de zonnepanelen bij aan de doelstelling om in 2020 twintig procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken.”

Opbrengst
Gemiddeld zullen deze panelen bij de kinderboerderij 1.700 kWh per jaar opbrengen. De plaatsing van de zonnepanelen wordt mede mogelijk gemaakt door HVC en Zon & Zo.”