IMG_4251 (Large)ALBLASSERDAM – De brandweer heeft maandagavond 3 maart een grote oefening gehouden bij de oude wasserij aan de Pijlstoep in Alblasserdam. Het scenario was dat baldadige jeugd brand had gesticht in het leegstaande pand. Tijdens hun vlucht voor de politie waren twee jongeren vervolgens met hun auto met hoge snelheid tegen een container gereden. Het tweetal kwam daardoor bekneld te zitten in de auto en moest door de brandweer uit de wagen worden gehaald.

Even verderop waren andere brandweerlieden bezig met het blussen van de ‘grote brand’ in het leegstaande pand. Hun werk werd bemoeilijkt door leden van de jeugdbrandweer, die figureerden als lastige, baldadige jongeren.

De oefening, waaraan het hele korps van Alblasserdam meedeed, was een eindoefening waarbij getraind werd op brandbestrijding en technische hulpverlening. Na afloop werden de goede punten en de verbeterpunten doorgenomen.

IMG_4242 (Large) IMG_4245 (Large) IMG_4251 (Large) IMG_4253 (Large) IMG_4261 (Large) IMG_4274 (Large) IMG_4283 (Large) IMG_4288 (Large) IMG_4289 (Large) IMG_4294 (Large) IMG_4298 (Large)