IMG_5546ALBLASSERDAM – De kinderen uit de groepen één en twee van basisschool De Boeg in Alblasserdam hebben deze week een bezoek gebracht aan visboer Hoek bij het Makado. De kleuters verdiepen zich momenteel in de onderwaterwereld en daarbij komen onder meer de vissen aan bod. “We hebben daar veel grote en kleine vissen gezien en ook wat de visboer daar mee doet. De kinderen waren diep onder de indruk van de haai, waar de tanden nog van te voelen waren. Deze waren best scherp. Ook mochten we een kijkje nemen in de vriescel, waar het -22 graden was,” blikt juf Tineke Steenbergen terug.

Bij het vertrek kochten de kinderen een makreel, die vervolgens in de klas werd gefileerd. Instructies werden gegeven in een filmpje, gemaakt door enkele moeders, waarin de visboer het woord deed. Na het fileren werd de vis op een toastje opgegeten. Steenbergen: “We vonden het ontzettend leuk, dat we te gast mochten zijn bij Vishandel Hoek. We hebben er veel van geleerd.”

IMG_5546

IMG_5551 IMG_5553 IMG_5556