IMG_3907 (Medium)ALBLASSERDAM – Tijdens het vullen van de smeltoven bij staalbedrijf Nedstaal aan de Rapenburg in Alblasserdam, zijn maandag 24 februari drie brandjes ontstaan. Dit gebeurde nadat een zogenoemde ‘slak‘, die was overgebleven van een vorige smelting, explodeerde. “Door de explosie kwam het deksel van de smeltoven omhoog en kwamen er brokstukken vanuit de oven, in de hal terechtkwamen. Op de grond ontstonden twee brandjes en op de kraanbaan op 25 meter hoogte was ook een vuurhaard,” vertelt Jan Huisman, officier van dienst van de brandweer.

De branden werden bestreden door de brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht en door de bedrijfsbrandweer van Nedstaal . Er vielen geen gewonden. Wel ontstond er schade aan de bordessen van de smeltoven.

IMG_3907 (Medium)

IMG_3929 (Medium) IMG_3930 (Medium)