IMG_3664 (Medium)ALBLASSERDAM – De twee personen die in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 februari ter hoogte van het kruispunt A. G. Smitstraat / Van Eesterensingel in Alblasserdam werden aangehouden op verdenking van brandstichting, zitten nog vast. Het gaat om een 15-jarige en een 18-jarige jongen uit Alblasserdam. Net voor de aanhouding van het tweetal werd melding gemaakt van een in brand staande glijbaan achter de Ganzerik.

Na een korte zoektocht in de omgeving van de kinderspeelplaats en op basis van getuigenverklaringen van de brandweer konden de twee verdachten, die rondreden in een auto, worden aangehouden. Het politieonderzoek loopt nog. Er wordt gekeken of de jongens in verband gebracht kunnen worden met meerdere branden die de afgelopen week in Alblasserdam ontstonden.