IMG_3587 - kopie (Large)ALBLASSERDAM – Een 13-jarige jongen is maandag 17 februari op de rug van een brandweerman naar de kant gehaald. De jongen was bij de Kade langs de rivier de Noord in Alblasserdam aan het spelen. Aan het einde van de middag steeg het rivierwater door de vloed zo snel, dat de Alblasserdammer niet meer op tijd naar de kant kon komen. Om toch droog te blijven, klom hij in één van de wilgen en belde zijn ouders.

Na diverse mislukte pogingen om de jongen naar de kant te halen, werd de meldkamer op de hoogte gebracht.  De centralist stuurde vervolgens de brandweer op pad om de jongen uit de in het water staande boom te halen.

Een brandweerman met een waadpak is naar de jongen toegelopen en heeft hem op zijn rug meegenomen naar de kant. Daar werd de tiener, die ongedeerd bleef, met zijn ouders herenigd.

IMG_3579 (Medium) IMG_3583 (Medium) IMG_3587 - kopie (Medium) IMG_3587 (Medium) IMG_3588 (Medium) IMG_3594 (Medium) IMG_3595 (Medium) IMG_3600 (Medium)