politieautoALBLASSERDAM – Drie personen hebben zaterdagavond 15 februari een 17-jarige jongen beroofd van zijn fiets in Alblasserdam. Dit gebeurde rond 20.00 uur ter hoogte van tandartsenpraktijk Quadrant aan de Anjerstraat. De Alblasserdamse tiener fietste richting Bas van der Heijden en werd onderweg aangesproken door drie jongens van een jaar of zestien. De jongens vroegen aan de Damdorper of hij een sigaret had en hoe laat het was. Vervolgens eisten ze zijn mobiele telefoon op.

De 17-jarige gaf zijn telefoon echter niet af. Hij werd daarop in de wurggreep genomen. Tijdens een worsteling, die midden op de weg plaatsvond, passeerde een rode auto, die claxonneerde. De jongen wist zich los te slaan en zijn telefoon bij zich te houden. Het drietal ging na er na de worsteling vandoor met de fiets van de jongen. Dit rijwiel werd later in de Wervel teruggevonden.

De drie belagers zijn vermoedelijk zo’n vijftien à zestien jaar oud. Twee van hen hadden een getinte huid. De andere jongen was blank.

De bestuurder van de rode auto en mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met de beroving te maken kan hebben, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook via het nummer 0800-7000.