IMG_3530 (Large)NIEUW-LEKKERLAND – Een 8-jarige jongen is zondagavond 16 februari onwel geraakt bij zijn woning aan de Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland. Even na 20.00 uur verloor het kind zijn bewustzijn en kwam niet meer bij. Omdat er mogelijk sprake was van een hartstilstand, werden diverse ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter gealarmeerd. Ook vrijwilligers van HartslagNU werden opgeroepen.

Ter plaatse bleek dat er niet gereanimeerd hoefde te worden. De 8-jarige jongen is onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Over zijn toestand is op dit moment nog niets bekend.

UPDATE: De Nieuw-Lekkerlander bleek last te hebben van een epilepsieaanval. De aanval ging in het ziekenhuis over. Naar alle waarschijnlijkheid mag de jongen maandag weer naar huis.

UPDATE 2: nader onderzoek heeft uitgewezen dat er meer aan de hand is en dat de onwelwording mogelijk te maken had met een hartafwijking. Voorlopig ligt de jonge Nieuw-lekkerlander in het ziekenhuis.

IMG_3530 (Large)

IMG_3518 (Large) IMG_3527 (Large) IMG_3528 (Large) IMG_3536 (Large) IMG_3544 (Large) IMG_3549 (Large) IMG_3555 (Large)