P1050560 (Kopie)ALBLASSERDAM – Leerlingen van de Sliedrechtse basisschool De Akker (speciaal onderwijs) hebben deze week een bezoek gebracht aan de Alblasserdamse Wereldwinkel aan het Cortgene. De kinderen kregen informatie over de producten die in de Wereldwinkel verkocht worden. Zo werd hen bijvoorbeeld verteld over het schrijfpapier dat wordt gemaakt van olifantenpoep. “Dat sprak de kinderen wel aan,” vertelt Anja Helmink, vrijwilligster bij de Wereldwinkel.
Helmink vervolgt: “De kinderen mochten in een kring zitten in de Oudheidskamer naast de Wereldwinkel. Hier kregen ze een bekertje sap en een reepje chocola uit de Wereldwinkel.” De vrijwilligster die het verhaal vertelde aan de kinderen benadrukte dat door aankoop van een product de arme mensen in Afrika en Azië geholpen worden.

Na de informatie en het eten en drinken mochten de kinderen in groepen naar de winkel waar ze ook van hun meegebrachte geld een artikel konden kopen. De andere kinderen konden in de tussentijd kleurplaten kleuren die de vrijwilligers hadden gemaakt voor hen. “De wereldwinkel ziet terug op een zeer geslaagd bezoek en hoopt dat veel scholen uit de regio de weg naar hun winkel gaan vinden,” besluit vrijwilligster Helmink. Meer informatie over de Wereldwinkel is hier te vinden. De Facebookpagina van de winkel is hier te vinden.

P1050560 (Kopie)

P1050564 (Kopie) P1050567 (Kopie) P1050580 (Kopie) P1050585 (Kopie) P1050591 (Kopie) P1050593 (Kopie)