toertoch exclusieve autosALBLASSERDAM – Zaterdag 29 maart 2014 organiseert de Tafelronde 140 Papendrecht een toertocht met exclusieve (sport)auto’s. De tocht gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht en is bedoeld voor kinderen die het minder hebben en kinderen die, om welke reden dan ook, vaak in het ziekenhuis moeten komen. Deze kinderen kunnen die zaterdag meerijden als passagier in de (sport) auto’s. Er rijden onder meer een Ferrari, een Lotus Evora, een Porsche  en een BMW 645 cabriolet mee.

Route
De start is rond 13.00 uur bij het Raadhuisplein in Alblasserdam. Via het Cortgene en de Oost -en West-Kinderdijk wordt koers gezet naar Kinderdijk. Daarvandaan rijdt de optocht over de Lekdijk, Schoonenburglaan, Schoonenburgweg en Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland. Na een ‘pitstop’ in Bleskensgraaf en Sliedrecht, arriveren de auto’s rond 16.30 uur bij de Meent in Papendrecht.

Karten
Naast deze rondrit organiseert Tafelronde 140 Papendrecht ‘s avonds een Endurance Kart Toernooi, waarvan de opbrengst van deze avond volledig ten goede komt aan Stichting Groot Hart. Stichting Groot Hart maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte.

Meedoen en meer info
De organisatie van het evenement is nog op zoek naar nog meer bijzondere (sport) auto’s en naar bedrijven die mee willen doen aan het kartevenement. Meer informatie over het evenement, inclusief de exacte route, is te vinden op de website www.kidsandcars.nl.