OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – Als het aan de bezoekers van Alblasserdamsnieuws.nl ligt, krijgt de SGP in Alblasserdam de meeste stemmen en daarmee de meeste zetels in de gemeenteraad als er nu gemeenteraadsverkiezingen gehouden zouden worden. Dat blijkt uit de uitslag van een poll op deze website. Twee dagen lang konden bezoekers stemmen op de stelling: ‘Als er deze week gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn in Alblasserdam, op welke partij zou u dan stemmen?’. 1707 personen maakten hun politieke voorkeur kenbaar. 626 van hen kozen voor de SGP.

Op woensdag 19 maart 2014 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Volwassen inwoners van Alblasserdam (en vele andere plaatsen in Nederland) kunnen op die dag kiezen door wie zij de komende vier jaar bestuurd willen worden. In Alblasserdam kan gekozen worden uit zeven partijen. Dit zijn de VVD, SGP, ChristenUnie, D66, PvdA, het CDA en Leefbaar Alblasserdam.

256 mensen gaven aan op geen van de bovenstaande partijen te gaan stemmen. Deze optie werd vooral aangevinkt door bezoekers van buiten Alblasserdam. 199 mensen gaven via de poll de voorkeur aan de nieuwe partij Leefbaar Alblasserdam. Daarmee komt deze partij op de tweede plek.

Op de derde plaats komt de ChristenUnie met 164 stemmen. De PvdA kreeg 138 stemmen, de VVD 126, het CDA 116 en de D66 kreeg 82 stemmen.

  • SGP (37%, 626 Stemmen)

  • Geen (15%, 256 Stemmen)

  • Leefbaar Alblasserdam (12%, 199 Stemmen)

  • ChristenUnie (10%, 164 Stemmen)

  • PvdA (8%, 138 Stemmen)

  • VVD (7%, 126 Stemmen)

  • CDA (7%, 116 Stemmen)

  • D66 (4%, 82 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.707

Vijf van de zeven partijen hebben inmiddels hun verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Als alle programma’s bekend gemaakt zijn, worden deze op een speciale pagina op deze website in een overzicht getoond.