IMG_3112 (Kopie)ALBLASSERDAM – De heer C.J.P. Vreeken uit Alblasserdam, heeft woensdagmiddag 5 februari een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Bert Blase ter gelegenheid van Vreekens 40-jarige ambtsjubileum als diaken van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Alblasserdam.

Thuis
De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats in de woning van de heer Vreeken aan de Resedahof in Alblasserdam, waar de kerkenraad bijeengekomen was om het ambtsjubileum te vieren.

Onvoorstelbaar
De Damdorper was zichtbaar ontroerd toen de burgemeester de onderscheiding opspeldde. Vreeken zei: “Dit is niet te begrijpen. Onvoorstelbaar. Hier had ik niet op gerekend. Ik wil de aanvragers, de burgemeester en de koning, ná de Heere hiervoor hartelijk dankzeggen en hoop dat de Heere ons nog veel jaren wil sparen en dragen.” Na de onderscheiding werd gezamenlijk psalm 68 vers 10 gezongen.

Diaken
De heer Vreeken (68) is sinds 1974 diaken van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Alblasserdam. Daarnaast heeft hij zich onder andere ingezet voor de oprichting van de Stichting Gemoedsbezwaren tegen Verzekeringen. Hij was van 1974 tot 1982 bestuurslid van de Dominee Joannes Beukelmanschool.

Lid in Orde van Oranje-Nassau
De Alblasserdammer is gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en als ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’. Het Kapittel heeft hem daarom decorabel geacht en gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

IMG_3105 (Kopie) IMG_3106 (Kopie)

IMG_3112 (Kopie)

IMG_3115 (Kopie)

Mevrouw Vreeken kreeg een bos bloemen overhandigd.

De burgemeester, die vertelde over zijn zoektocht naar de geschiedenis van zijn voorouders (Hugenoten) , kreeg uit handen van Vreeken het boek 'God, Heidelberg en Oranje'.

De burgemeester, die vertelde over zijn zoektocht naar de geschiedenis van zijn voorouders (Hugenoten) , kreeg uit handen van Vreeken het boek ‘God, Heidelberg en Oranje’. Vreeken: “Er is vast wel één bladzijde waar u iets aan hebt.”