bruggetje bij Park huis te Kinderdijk in AlblasserdamALBLASSERDAM – Inwoners van de wijk Kinderdijk in Alblasserdam gaan op donderdagavond 27 februari praten over de veiligheid in hun buurt. Dit gebeurt van 19.30 tot 21.30 uur in het MFC Maasplein aan de Maasstraat. De gemeente Alblasserdam en de wijkgroep Kinderdijk nodigen inwoners en belanghebbenden van de wijk Kinderdijk van harte uit om die avond mee te praten over (on) veiligheid in hun buurt.

Meedoen in Kinderdijk
De avond “Samenwerken aan een veilig Kinderdijk” wordt georganiseerd voor het project Meedoen in Kinderdijk. Sinds 2013 zijn gemeente, inwoners, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen in Kinderdijk bezig om nieuwe manieren te vinden om sociale netwerken in het dorp te benutten en waar mogelijk te versterken. Aanleiding hiervoor zijn grote veranderingen in de zorg: vanaf 2015 krijgt de gemeente grote zorgtaken over vanuit het rijk.

Doel van de avond
“In de wijk Kinderdijk gebeurt al heel veel. Tot nu toe hebben de bewoners daar nog niet zo veel van gemerkt,” vertelt Wendy Hermans, communicatieadviseur bij de gemeente Alblasserdam. Ze vervolgt: “Sinds begin vorig jaar zijn er organisaties en mensen actief om taken en rollen in de wijk duidelijk te krijgen. Nu is het tijd om ook bewoners bij het project te betrekken. Daarom organiseren de gemeente en wijkgroep Kinderdijk onder andere bijeenkomsten over thema’s die leven in de wijk. Deze eerste bijeenkomst staat in het teken van veiligheid.”

Programma
De avond start met een welkom van wethouder Ad Cardon. Daarna zal de politie iets vertellen over de veiligheid in de wijk en de manier waarop zij bewoners van de wijk daarbij betrekt. Het tweede deel van de avond staat in het teken van wat er nog meer gebeurt in de wijk. De avond wordt afgesloten met een borrel en een hapje.

Binnenkort ontvangen alle bewoners van Kinderdijk een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst.