IMG_9408 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De traditionele lampionnenoptocht die ieder jaar op 31 januari in Alblasserdam werd gehouden, gaat dit jaar niet door. Volgens het Oranjecomité was de opkomst in de afgelopen jaren minimaal. “En dat ondanks alle tijd, energie en geld dat er door het comité in werd gestoken. Daarnaast heeft de Koningin haar titel afgestaan en vieren we in 2014 de eerste Koningsdag. Het Oranjecomité heeft om deze redenen besloten dit jaar geen lampionnenoptocht te organiseren,” zo laat de organisatie weten.

Het was een echte traditie; op 31 januari, de verjaardag van Koningin Beatrix, werd jaarlijks een lampionnenoptocht georganiseerd door het Oranjecomité Alblasserdam. Alle weersomstandigheden werden getrotseerd en de lampjes gaven een mooi schouwspel in de donkere avonden.

Geld
Het geld dat met het niet organiseren wordt bespaard, zal worden gebruikt om diverse activiteiten op Koningsdag te kunnen faciliteren. Het comité sluit niet uit dat de lampionnenoptocht volgend jaar weer terugkeert. Voorzitter van het OCA, Wiebe van Bockel, vertelt: “We vinden het ontzettend jammer dat de lampionnenoptocht dit jaar niet door gaat. Maar in deze financieel lastige tijd moet je keuzes maken. En ieder jaar was de minimale opkomst toch weer een tegenvaller. We sluiten niet uit dat de lampionnenoptocht volgend jaar wél georganiseerd wordt. Misschien in een andere vorm of op een andere datum. Daar zijn we nog niet helemaal uit.”

Koningsdag
In de komende weken zullen de eerste programma onderdelen van Koningsdag bekend worden gemaakt. Dit jaar zal Koningsdag Alblasserdam, naast de bekende kinderactiviteiten op het Raadhuisplein, in het teken staan van muziek. Een aantal bekende en toonaangevende pop-/rockbands zullen hun opwachting maken. Volg het laatste nieuws op www.oranjecomite-alblasserdam.nl of via de facebookpagina ‘Oranje Comité Alblasserdam’.

Over OCA
Het Oranje Comité Alblasserdam organiseert diverse festiviteiten welke verband houden met de verjaardag van onze Koning. Hoofddoel is jong en oud een fantastische dag te bezorgen op 26 april: Koningsdag!