IMG_2301 (Kopie)STREEFKERK – Een 79-jarige man uit Streefkerk is zaterdagmiddag 18 januari in zijn woonplaats onder zijn eigen auto in een sloot terecht gekomen. Zaterdagavond is hij aan zijn verwondingen overleden. De man ging even voor 13.00 uur bij zijn schapen langs de Tiendweg kijken. Bij aankomst sloeg het noodlot toe. Een woordvoerster van de politie vertelt: “Waarschijnlijk is de man uitgestapt en rolde de auto, die z’n vrij stond, door naar de sloot. Het zou goed kunnen dat de man geprobeerd heeft de auto tegen te houden. Dat is niet gelukt. “

Trauma
De auto reed het water in en de 79-jarige Streefkerker kwam onder het voertuig terecht. Passanten die de auto in het water zagen liggen, belden 112. Een traumahelikopter, een duikteam, de brandweer en diverse ambulances en politie-eenheden kwamen vervolgens met spoed ter plaatse om hulp te bieden.

Op de kant
Met een brandweerwagen werd de personenauto op de kant getrokken. Niet veel later bleek dat de man onder de auto in de sloot terecht was gekomen. Het slachtoffer is na reanimatie per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Daar is de man later op de dag aan zijn verwondingen overleden. Volgens getuigen heeft de automobilist minimaal een kwartier in het water gelegen.

Noodlottig
Ongevalsspecialisten van de politie zijn ter plaatse geweest voor onderzoek. De meest aannemelijke oorzaak van het ongeval is dat de man zijn handrem is vergeten, is uitgestapt en geprobeerd heeft de wegrollende auto tegen te houden. “Wij gaan uit van een noodlottig ongeval,” aldus de zegsvrouw van de politie.

IMG_2301 (Kopie)

IMG_2289 (Kopie) IMG_2296 (Kopie) IMG_2308 (Kopie) IMG_2313 (Kopie) IMG_2320 (Kopie) IMG_2325 (Kopie) IMG_2328 (Kopie) IMG_2329 (Kopie) IMG_2334 (Kopie)