Presentatie Programma 2014ALBLASSERDAM – D66 Alblasserdam heeft vrijdag 17 januari haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 bekend gemaakt. Het programma heeft als titel ‘Dichtbij’ en bevat vijf thema’s waar D66 zich de komende vier jaar met nadruk op wil richten. Als voornaamste thema noemt lijsttrekker Ramon Pardo de Alblasserdamse leefomgeving.

Pardo (45) vertelt: “Alblasserdam is het meest vervuilde niet-stedelijke gebied van Nederland als het gaat om fijnstof. Dat is onacceptabel en het wordt hoog tijd dat de gemeente hier actie tegen onderneemt. Wij willen dat de gemeente spoedig een actieplan opstelt ter verbetering van de luchtkwaliteit in het dorp. De tijd van gepraat is voorbij, het is tijd om actie af te dwingen. Dat vergt een stevig geluid richting de regionale en landelijke overheid”.

Een overzicht van de vijf kernpunten:

  1. Leefbaarheid
  2. Vrijheid en bestuur
  3. Zorg en welzijn
  4. Verenigingsleven
  5. Economie

Jongeren
Het programma is woensdag door de leden van de lokale D66 vastgesteld. Na afloop werd het programma gepresenteerd door partijvoorzitter en voormalig wethouder Elias Gijsen (68), lijsttrekker Ramon Pardo (45) en voorzitter van de Jeugdgemeenteraad Kirsten Deelen (21).

Meer horeca
Kirsten is de jongste D66-kandidate en licht toe: “D66 pleit onder meer voor betere samenwerking tussen ondernemers en het onderwijs in de regio, zodat jongeren na hun opleiding meer kans hebben op een baan. Wat ook gunstig is voor jongeren is dat wij pleiten voor meer horeca rondom de Haven en opkomen voor de sport. Als ons dorp meer aantrekkelijk is voor jongeren, dan ben ik ervan overtuigd dat we ook beter kunnen zorgen voor ouderen. In ons programma staan mooie voorbeelden hoe jongeren en ouderen elkaar kunnen helpen”.

Kandidaten
De kandidatenlijst bestaat naast lijsttrekker Ramon Pardo uit zes gedreven en betrokken Alblasserdammers. In het programma is een omschrijving te lezen van hun drijfveren, maatschappelijke betrokkenheid en expertise.

  1. Ramon Pardo (45)
  2. Michael van der Plaat (26)
  3. Marko Stout (53)
  4. Jacco Schook (22)
  5. Ivana Glavas (27)
  6. Kirsten Deelen (21)
  7. Sandra van Vliet (50)
Deel dit bericht via...