IMG_2019 (Kopie)ALBLASSERDAM – 25 Kinderen uit Alblasserdam hebben woensdag 15 januari pakket met daarin een broodtrommel, een beker en een rugzak gekregen. Ouders van de kinderen hadden afgelopen maand meegedaan aan een actie op de Facebookpagina van ‘Weggeefhoek Alblasserdam en omgeving’. Iedereen die het bericht een ‘like’ gaf, maakte kans. Het pakket werd beschikbaar gesteld door ’t Kaasmes in het Makado.

Geslaagde actie
Petra ter Laak en Monique Houwing, die de actie organiseerden, zijn tevreden met het resultaat. Petra vertelt: “102 mensen hebben het bericht een like gegeven. Uit al die likes hebben we een aantal deelnemers gekozen en hen benaderd met de vraag hoeveel kinderen ze hebben. We vonden het zielig als het ene kind uit een gezin wel wat zou krijgen en een ander kind uit hetzelfde gezin niets. Het was een zeer geslaagde actie.”

Weggeefhoek
De Weggeefhoek is een groep, waar mensen uit Alblasserdam gratis spullen aan kunnen bieden. Een geïnteresseerde kan vervolgens een reactie achterlaten en via een privébericht in contact komen met de ‘gever’ om het product op te halen. De pagina bestaat sinds augustus 2013 en heeft bijna 2.000 leden.

IMG_2019 (Kopie)

IMG_1998 (Kopie) IMG_2010 (Kopie) IMG_2041 (Kopie)