IMG_1945v (Kopie)ALBLASSERDAM – Basisschool Het Palet in Alblasserdam heeft woensdag 15 januari School-op-Seeflabel overhandigd gekregen. Wethouder Peter Verheij (verkeer) reikte het label, in het bijzijn van leerlingen, uit op het Raadhuisplein aan de verkeerscommissie en directie van de school.

Hand uitsteken
De leerlingen van de school kregen woensdag fietsles op het Raadhuisplein. Er werd onder meer geoefend hoe je als fietser je hand uit moet steken en hoe je al fietsend achterom moet kijken.

Fietslessen
Fietslessen zijn een vast onderdeel van het programma School op Seef. Het School-op-Seeflabel wordt uitgereikt aan scholen die aandacht besteden aan verkeer, zoals verkeerslessen, verkeersexamens, fietslessen en bijvoorbeeld het hebben van verkeersouders.

Elke maand
Vera Doejaaren, schooldirecteur van Het Palet is blij met het behaalde label. “We hangen het label op in school. We vinden het als school belangrijk dat kinderen vroeg te maken krijgen met hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. Vanaf groep één tot aan groep acht besteden we ruimschoots aandacht aan ‘verkeer’. In theorie, maar ook in de praktijk. Zo doen we iedere maand praktijkoefeningen op het Raadhuisplein,” vertelt Doejaaren.

Prestatie van formaat
Het Palet leverde volgens wethouder Verheij ‘een prestatie van formaat’ door op alle onderdelen alle punten voor het label binnen te halen. “In schooltermen heeft deze school een tien gescoord. Dat is een knappe prestatie. We zijn blij dat deze school zoveel aandacht besteedt aan verkeer. Hierdoor kunnen kinderen veiliger door het verkeer en worden ze zelfredzamer.”

IMG_1909 (Kopie)

IMG_1914 (Kopie) IMG_1915 (Kopie) IMG_1920 (Kopie) IMG_1928 (Kopie) IMG_1935 (Kopie) IMG_1945 (Kopie) IMG_1961 (Kopie) IMG_1970 (Kopie)