IMG_1987 (Kopie)ALBLASSERDAM – August en Jo en Runge uit Alblasserdam zijn 14 januari zestig jaar met elkaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam ging woensdag 15 januari bij het tweetal langs, om hen te feliciteren met deze mijlpaal en hen namens de gemeente een cadeau te overhandigen.

Ontmoeting
August (82), geboren op Java, en Jo (82), geboren in Arkel, ontmoetten elkaar zo’n 65 jaar geleden in de trein. “August stapte altijd bij Leerdam in de boemeltrein en ik bij Arkel. Omdat het vaak druk in de trein was, hield ik bij het station waar hij instapte een plekje vrij,” vertelt mevrouw Runge. Meneer Runge vervolgt: “We zagen elkaar zitten, keken elkaar diep in de ogen en werden verliefd.”

IHC
De twee trouwden en kregen één zoon en drie dochters. August kreeg een baan bij staalbedrijf Van Wingerden in Gorinchem en ging later aan de slag bij IHC in Kinderdijk. “Daar heb ik het erg goed naar mijn zin gehad. Ik heb gewerkt als bankwerker en later als monteur. Dat was een goede tijd.”

Kleinkinderen
Het echtpaar heeft inmiddels zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen en wonen naar tevredenheid in de Alblashof. “We hebben een mooi uitzicht en krijgen regelmatig bezoek van de familie. Daar zijn we blij mee,” besluit mevrouw Runge.

IMG_1987 (Kopie)