arrestatieteamALBLASSERDAM – Het arrestatieteam heeft afgelopen week een inval gedaan in een woning in Tilburg, naar aanleiding van de diefstal van honderden computers bij een transportbedrijf in Alblasserdam. Bij het onderzoek in de woning, werd duidelijk dat daar een hennepkwekerij gevestigd was. Daarnaast vonden de agenten een politie-uniform. Ook in een auto die doorzocht is, deden agenten een bijzondere vondst. Hier is een bivakmuts gevonden. Twee personen werden in de woning aangehouden en zitten voorlopig vast.

Met de aanhouding van de 33 en een 34-jarige inwoner van Tilburg denkt de politie de hoofdverdachten in een grootschalige computerdiefstal in Alblasserdam te hebben aangehouden.

Inbraak
Het onderzoek startte na een inbraak in de nacht van 31 augustus op 1 september bij transportbedrijf Kroon in Alblasserdam. Van ongeveer 30 vrachtwagens werden de dekzeilen kapotgesneden. De daders vertrokken uiteindelijk met pallets met daarop ruim 240 desktopcomputers. Bij de diefstal werd gebruik gemaakt van een trailer van het transportbedrijf. De gestolen oplegger werd enkele dagen later leeg teruggevonden in Brabant.

Onderzoek
Onderzoek wees uit dat de gestolen computers bij een bedrijf met diverse vestigingen in Nederland werden aangeboden. In totaal dertien filialen werden gelijktijdig door de politie doorzocht. Tijdens deze acties werd het overgrote deel van de gestolen computers aangetroffen en in beslag genomen. De acties vestigden de aandacht op twee verdachten die de computers leverden aan het internetbedrijf. Zij werden in oktober 2013 aangehouden voor heling.

Hoofdverdachten
Hoewel uit onderzoek bleek dat de verdachten de gestolen goederen verkochten, was het onduidelijk of zij ook verantwoordelijk waren voor de diefstal. Het onderzoek naar meer verdachten is dan ook voortgezet. Rechercheurs hielden zich intensief bezig met het achterhalen van de hoofdverdachten in het onderzoek. Hierbij kwamen ze de inwoners van Tilburg op het spoor.

Arrestatie
Een observatieteam hield de mannen in het zicht. Hieruit werd duidelijk waar de hoofdverdachten verbleven. Donderdag 9 januari viel het arrestatieteam binnen bij de betreffende woning in Tilburg. Hier zijn de verdachten aangehouden en naar een politiebureau gebracht. Ze zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Meer aanhoudingen
De vondsten in de woning, zoals de hennepkwekerij, het politie-uniform en de bivakmuts, roepen zoveel vragen op bij de politie, dat het onderzoek wordt voortgezet. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen.