grote kerk [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Ter gelegenheid van de Week van Gebed wordt op 22 januari 2014 in de Grote Kerk in Alblasserdam de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. Als winnaar van vorig jaar wordt de quiz georganiseerd door de Grote Kerk aan het Cortgene. De quiz wordt gehouden in het kader van de landelijke bijbelcampagne Wijs met de Bijbel met als thema ‘Wijze woorden van Paulus’. De quiz bevat dan ook vragen die op één of andere manier gerelateerd zijn aan Paulus: zijn leven, brieven, reizen, en meer.Weet u waarom Saulus ook Paulus werd genoemd?
Teams van verschillende samenstelling spelen met elkaar een bijbelquiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. De quiz bestaat uit acht rondes met vijf (meerkeuze)vragen en een finaleronde. Welk team scoort dit jaar het hoogst en wie wordt de beste speler?

Vijf teams
Er wordt gespeeld in teams van vijf personen. U kunt zich als groep aanmelden. Het zou leuk zijn als u een originele naam wilt verzinnen voor uw team. Het is ook mogelijk om u individueel aan te melden. Uit de individuele opgaven worden ter plaatse extra teams gevormd.

Tijden en aanmelden
De Bijbelquiz start na de samenkomst in het kader van de Gebedsweek in de Grote Kerk omstreeks 20.00 uur in het verenigingsgebouw De Damsteen. Iedereen is welkom. De avond zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis. Wel wordt er aandacht besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en worden de deelnemers aan de quiz uitgenodigd het werk van het Bijbelgenootschap te steunen door donateur te worden of een gift te geven voor bijbelvertaalwerk in West-Afrika. Aanmelden kan tot 19 januari per e-mail: cbrinkman@solcon.nl of telefonisch Kees Brinkman 078 6919389 of 0634 896787.