Noordtunnel rode kruizenALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam is zaterdag 11 januari bijna een half uur lang volledig afgesloten geweest. Rond 17.45 uur  verloor een automobilist een wiel en kwam zodoende met nog maar drie wielen onder zijn voertuig tot stilstand op de middelste rijstrook van de A15 richting Gorinchem. De verkeerscentrale kruiste vrijwel direct de middelste en rechter rijstrook af. Het verloren wiel schoot nog een stuk door en kwam een stuk verderop terecht.

Een behulpzame motorrijder haalde het wiel op en reed tegen de richting in terug. De verkeerscentrale vond dit spookrijden zo gevaarlijk, dat besloten werd om ook de linker rijstrook af te zetten. Een berger kwam ter plaatse om de auto weg te halen. Rond 18.15 uur was de klus geklaard en ging de tunnel weer open.

 

Noordtunnel rode kruizen

Foto: Arie in ‘t Veld.

IMG_1745 (Kopie) IMG_1754 (Kopie)