140107 foto winnend Koningsportret (Kopie)MOLENWAARD – Pim Peet uit Nieuwpoort heeft het winnende koningsportret gemaakt. Dit maakte burgemeester Dirk van der Borg dinsdagavond 7 januari bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Molenwaard. De heer Peet ontving uit handen van de jury een cheque van € 750,=. Het portret komt te hangen in de Burgerzaal van De Spil in Bleskensgraaf.

De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op de volgende criteria:
Op een ideaal portret staat het staatshoofd er waardig en mooi bij.

  1. Het portret moet een zekere symboolfunctie vervullen.
  2. Het portret mag gewaagd, uitdagend en verrassend zijn.
  3. De koning is herkenbaar en aansprekend.
  4. Het portret vertegenwoordigt een zekere artistieke kwaliteit, een gelaagdheid en mag verbeeldingskracht hebben.

 

De jury koos unaniem voor dit kunstwerk; een portret dat vooral door waardigheid wordt gekenmerkt en artistieke kwaliteit heeft. Het kunstwerk is gemaakt op een paneel en bestaat uit MDF en PVC. De jury bestond uit mevrouw Ineke van de Have-Schieving (raadslid), de heer Cees Hasman (kunstenaar) en de heer Dirk van der Borg (burgemeester).

 

Het winnende portret en de overige inzendingen zijn nog tot 4 april a.s. te bezichtigen in Museum het Voorhuis in Bleskensgraaf.

140107 foto winnend Koningsportret1 (Kopie)