IMG_5007 (Kopie)ALBLASSERDAM – Scouting Alblasserdam is het jaar 2014 op een gezellige en lekkere manier gestart. Volgens de jaarlijkse traditie begonnen zij het nieuwe jaar met een boerenkoolmaaltijd. Het eerste deel van de zaterdag waren de 140 leden actief in zwembad Blokweer en daarna hebben zij nuttigden zij de ‘boerenkoolmaaltijd’.

Zwembad
In het zwembad waren 4 estafette banen gemaakt waarbij dingen moesten worden opgedoken, een hindernis baan onderwater moest worden afgelegd en een lepel met een balletje onderwater moest worden vervoerd. Voor de allerkleinsten, de bevers van 5 tot 7 jaar en andere kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen waren er in het ondiepe bad allerlei spelletjes te doen. In de tussentijd was er een kookploeg van 10 man druk bezig met de maaltijd.

Boerenkoolkroketten
Dit jaar een bijzondere maaltijd, namelijk boerenkoolkroketten. Mark Hage van de Scouting vertelt: “Ieder jaar zijn er altijd wel een paar mensen die aangeven geen boerenkool te lusten en de uitdaging was om dit jaar iedereen aan de boerenkool te krijgen. De kroketten zijn geheel zelf en met de hand gemaakt, in totaal meer dan 500 stuks. Een flinke klus, die zeker de moeite waard was. Iedereen was erg positief verbaasd en liet het zich goed smaken.”

Mooie manier
Wim Slagboom, voorzitter van Scouting Alblasserdam, benadrukte dat dit een mooie manier is om het nieuwe jaar te starten. “Dit is een mooie manier om het jaar echt samen te starten, actief zijn met elkaar en gezellig bij elkaar zijn onder het genot van een heerlijke, bijzondere maaltijd.”

IMG_5007 (Kopie)

IMG_5001 (Kopie) IMG_5003 (Kopie) IMG_5019 (Kopie)