Aanrijding brug over de noordALBLASSERDAM – Een 66-jarige man uit Sliedrecht is zondag 5 januari op zijn scooter aangereden door een automobilist. Dit gebeurde onderaan de Alblasserdamse Brug op de kruising Grote Beer / De Helling. De scooterrijder kwam vanaf de brug en stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Toen het licht op groen sprong, stak de man over. Op dat moment kwam vanaf De Helling nog een auto aangereden, die niet meer op tijd kon stoppen. Een botsing volgde.

Langzaam
De automobilist vertelde dat hij door het oranje verkeerslicht reed en dat tijdens het oversteken van de weg, het verkeerslicht voor de scooterrijder blijkbaar al op groen is gesprongen. Een scooterrijdster, die naast de man uit Sliedrecht stond te wachten, zag de automobilist nog wel op tijd en wachtte met oversteken. Volgens haar reed de automobilist langzaam de kruising over.

Schaafwond
Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de aangereden man nagekeken. De Sliedrechter bleek ‘slechts’ een schaafwond aan zijn been te hebben en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie is ter plaatse geweest voor de afhandeling van het ongeval.

Aanrijding brug over de noord

Aanrijding brug over de noord n915 20140105_153525 (Kopie) 20140105_151811 (Kopie)