IMG_1915 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het CDA Alblasserdam heeft maandag 6 januari haar verkiezingsprogramma, voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 bekendgemaakt. Het verkiezingsprogramma is opgebouwd rond het centrale thema “Hart voor Alblasserdam”. Met dit thema ging het CDA afgelopen zomer gesprekken aan met de inwoners van Alblasserdam op de winkelcentra Makado en Scheldeplein, tijdens de Molenmarkt en op het Havenfestival. In november werd tijdens een bijeenkomst in de Portiersloge het conceptprogramma besproken met maatschappelijke organisaties. In december werd het programma en de kandidatenlijst vastgesteld door de partijleden.

Hart voor Alblasserdam
Lijsttrekker Arco Strop is trots op het verkiezingsprogramma van zijn partij en vertelt: “In ons verkiezingsprogramma is veel aandacht ingeruimd voor ieders rol in de samenleving. De gemeente krijgt op dat gebied extra taken en het CDA heeft daar haalbare en betaalbare ideeën over. Zoals een voorziening voor verlengde eerstelijns zorg bij Dok11, waarmee extra hulp wordt geboden aan mensen die dat nodig hebben vanwege ouderdom, handicap of ziekte. Ook willen we de inzet van  verenigingen en vrijwilligers ten behoeve van de maatschappij stimuleren door het toekennen van een extra subsidie. Hart hebben voor Alblasserdam, dat staat bij het CDA centraal.”

Kandidaten
De kandidatenlijst van het CDA Alblasserdam bevat, naast lijsttrekker Arco Strop en de huidige raadsleden Arie van ’t Zelfde (2), Theo de Gelder (3) en Jacco Wesselius (5) en burgerleden Hilde Cevaal (7) en Robert van der Rhee (8), een aantal nieuwe gezichten. Margreet de Deugd–Bos (4), het vroegere Sliedrechtse raadslid Harold Verloop (6), Mary Hamer–de Kloe (9) en de 21-jarige André Groenendijk (10) vullen de lijst aan. Sjoerd J. Veerman, huidig wethouder, is lijstduwer.

Bijdrage
Arco Strop concludeert: “Onze lijst bestaat uit een mooie mix van ervaring en aanstormend talent. We rekenen er op dat we met dit verkiezingsprogramma en deze kandidatenlijst een belangrijke bijdrage kunnen blijven leveren aan een samenleving waar iedereen bij hoort en mee kan doen.”

Het verkiezingsprogramma is hier te downloaden.

Op woensdag 19 maart 2014 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Volwassen inwoners van Alblasserdam (en vele andere plaatsen in Nederland) kunnen op die dag kiezen door wie zij de komende vier jaar bestuurd willen worden. In Alblasserdam kan gekozen worden uit zeven partijen. Dit zijn de VVD, SGP, ChristenUnie, D66, PvdA, het CDA en Leefbaar Alblasserdam. Het CDA is de tweede partij in Alblasserdam die haar verkiezingsprogramma bekend heeft gemaakt. De SGP maakte onlangs als eerste haar programma bekend.

IMG_1989 (Kopie)

De nummers één tot en met tien van de CDA-kandidatenlijst.

IMG_2023 (Kopie)

De nummer één tot en met vier van de CDA-kandidatenlijst.

IMG_1915 (Kopie)

André Ruikes (voorzitter CDA) overhandigt het programma aan lijsttrekker Arco Strop.