IMG_1293 (Kopie)ALBLASSERDAM – Zo’n 25 mensen hebben zaterdag 4 januari het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam een stevige opknapbeurt gegeven. Rond 08.30 uur ging de groep, ‘gewapend’ met zagen en bijlen, op pad om essen te knotten / kappen en orde te scheppen in het park. Van de kleinere takken werden direct rillen gemaakt, waar vogels, muizen en spinnen zich in kunnen nestelen. De grotere stammen werden apart gelegd en zijn bestemd voor de open haard.Rond 12.30 uur werden de werkzaamheden afgerond en werd er met zijn allen een kop ‘Groene Long Soep’ gedronken.

Een ‘werkzaterdag’ wordt ongeveer maandelijks georganiseerd door de Stichting Groene Long. Vrijwilligers (van jong tot oud) gaan dan op pad om de grienden en parken in Alblasserdam te onderhouden. De Groen Long is een organisatie die zich met woord en daad inzet voor het natuurbehoud binnen de grenzen van Alblasserdam. De komende tijd gaan de vrijwilligers aan de slag in het gebied nabij het Lammetjeswiel. Geïnteresseerden die ook mee willen helpen, kunnen zich aanmelden via het mailadres groenelong@hotmail.com . De eerstvolgende werkzaterdagen zijn op 25 januari, 15 februari en 8 maart.

IMG_1249 (Kopie) IMG_1273 (Kopie) IMG_1283 (Kopie) IMG_1285 (Kopie) IMG_1293 (Kopie) IMG_1299 (Kopie) IMG_1300 (Kopie) IMG_1219 (Kopie) IMG_1220 (Kopie)