kerstpost woord en daadALBLASSERDAM – De kerstkaartenactie van de stichting Woord en Daad, (comités Alblasserdam en Ambacht) heeft in het totaal 2.225 euro opgebracht. In de periode van 6 tot 20 december 2013 konden de inwoners van Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk en Hendrik-Ido-Ambacht hun kerstkaarten in een daarvoor bestemde enveloppe inleveren bij diverse adressen. Deze 4.914 kaarten werden door een groep vrijwilligers in dezelfde periode rondgebracht.

Dank
Per bezorgde kaart werd een vergoeding van € 0,35 gevraagd. Sommige mensen gaven fooi. De comités zijn blij met het resultaat. “Wij willen iedereen bedanken die zijn kaarten via ons heeft laten bezorgen. Ook willen wij nogmaals de vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben om deze kaarten rond te brengen. Wij wensen iedereen een gezegend Nieuwjaar toe,” aldus het comité.

Filipijnen
Het opgehaalde geld wordt besteed aan hulp op de Filipijnen. De Filipijnen werden op 8 november getroffen door tyfoon Haiyan. Deze tyfoon kostte aan zeker 6100 mensen het leven en 1800 mensen worden nog altijd vermist. Hele dorpen werden met de grond gelijkgemaakt, meer dan een miljoen huizen zijn beschadigd geraakt, en er vielen 27.000 gewonden. Hierdoor is er in het gebied dringend behoefte aan hulp en spullen. Behalve Woord en Daad, doen de organisaties Dorcas, Tear, Red een kind en ZOA mee aan de hulpverleningsactie in het getroffen gebied.