OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – De jaarlijkse kerstboomverbranding in Alblasserdam, vindt dit jaar plaats op woensdagavond 8 januari 2014. Particulieren kunnen 8 januari tussen 13.15 en 16.00 uur de kerstbomen inleveren bij het weiland aan het Buitenpad ter hoogte van de kruising Waterpeper / Zwenkgras in Alblasserdam. Voor iedere ingeleverde boom wordt 0,50 euro betaald. Alleen kale bomen, zonder pot / onderkruis / net worden geaccepteerd.

Paal
Om het afleveren van de bomen voor particulieren makkelijker te maken, wordt de klappaal in het fietspad weggehaald, zodat auto’s met aanhangers bij het weiland kunnen komen.

Verbranding
Als het weer het toelaat worden de kerstbomen, onder toeziend oog van de jeugdbrandweer, op woensdag 8 januari rond 19.00 uur in brand gestoken. Bij te veel regen en / of wind worden de bomen versnipperd.

Foto: Bastiaan van de Wetering.