IMG_0790 (Kopie)ALBLASSERDAM – Vier meiden hebben maandag 30 december gezongen, gitaar gespeeld en geld opgehaald in de entreehal van supermarkt Bas van der Heijden in Alblasserdam. In het totaal werd er 534,60 euro opgehaald, dat bestemd is voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Dank u wel
Zo’n vijf uur lang speelden Eline Rodenburg (14) en Amber Ligthart (16) op hun gitaar en zongen mee. Kirsten Rodenburg (18) en Julia den Houter (14) liepen rond met de ‘collectebussen’. Vorig jaar zongen Eline en Amber ook al bij Bas. Toen bleek dat collectanten wel handig zouden zijn. “Als je aan het zingen bent en je ben middenin  een liedje, is het lastig om ‘dank u wel’ te zeggen, als mensen iets geven. Vandaar dat Kirsten en Julia dit jaar ook mee doen,” vertelt Amber.

Spinningmarathon
Eline en Amber zitten op het Johan de Witt-Gymnasium in Dordrecht. Begin februari doen de leerlingen van die school mee aan de 23e spinningmarathon voor het Sophia Kinderziekenhuis. Met deze extra actie hopen Eline (uit Nieuw-Lekkerland) en Amber (uit Oud-Alblas) extra geld op te halen. Het doelproject van 2014 is: een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen. Dit wordt onder meer bewerkstelligd door meer en beter onderzoek te doen. In het ziekenhuis wordt onder meer onderzoek gedaan naar de beste manier om lange termijn complicaties te kunnen voorkomen / behandelen.

Bedankt
De meiden zijn blij met de opbrengst, die iets meer is dan vorig jaar. Eline: “Alle gevers bedankt!”

IMG_0790 (Kopie)

IMG_0791 (Kopie) IMG_0803 (Kopie) IMG_0814 (Kopie)