IMG_0838 (Kopie)PAPENDRECHT – Bij een brand in de keuken van het Pannenkoekenhuis op de Meent in Papendrecht zijn maandagmiddag 30 december drie mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand ontstond even na 14.30 uur, nadat één van de medewerkers een gasfles afkoppelde. Tijdens het afkoppelen ontstond een steekvlam, waardoor frituurvet vlam vatte.

Gasflessen
Drie mensen raakten gewond en er ontstond brand in de keuken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Nog voor de aankomst van de brandweer, had één van de gasten van het restaurant het vuur al bedwongen met het leegspuiten van drie poederblussers.

Gewonden
Ambulancepersoneel nam de zorg voor de drie gewonden op zich. Twee personen moesten met brandwonden mee naar het ziekenhuis. Later op de dag mochten zij weer naar huis.

Schade
Hoe groot de schade aan het pand zelf is, is nog niet helemaal duidelijk. Gerard Ketting, Officier van Dienst van de brandweer verwacht dat de schade meevalt. “Er is in de keuken vooral veel poeder en rook. De stichting Salvage komt ter plaatse om de exacte schade op te nemen.”

Het restaurant blijft tot en met vrijdag gesloten. Zaterdag gaat de zaak weer open.

IMG_0838 (Kopie)

IMG_0830 (Kopie) IMG_0832 (Kopie) IMG_0837 (Kopie) KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA