IMG_0721 (Kopie)ALBLASSERDAM  / PAPENDRECHT – De politie heeft in de nacht van zondag 29 op maandag 30 december een 17-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden, na een wilde achtervolging over de A15. Tijdens de achtervolging negeerde de jongen de stoptekens van agenten en reed op hen in.  Hierbij raakte hij een aantal politieauto’s. Eén agent werd dusdanig in het nauw gedreven dat hij zich genoodzaakt voelde waarschuwingsschoten te lossen. Ook hier reageerde de jongeman niet op.

In de vangrail
Toen de bestuurder opnieuw een politiewagen probeerde te rammen raakte hij de controle over het stuur kwijt. Op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam, net voorbij de Witte brug kwam de gestolen auto tegen de vangrail tot stilstand. De 17-jarige inwoner van Gorinchem werd aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Rijbanen afgesloten
Aangezien er onderzoek gedaan werd op de rijbanen en er voertuigen op de weg stonden, is een aantal rijbanen enige tijd afgesloten geweest. Rond half acht kon het verkeer weer doorrijden. Een politiebusje, een auto van agenten in burger en de gestolen auto zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Politiehelikopter
De auto werd rond kwart voor vijf gestolen. De eigenaar zag hoe iemand aan de Appeldijk in Gorinchem in zijn auto stapte en wegreed. Hij belde direct de politie. Met meerdere politievoertuigen werd de achtervolging ingezet. Ook een politiehelikopter werd ingezet.

IMG_0605 (Kopie) IMG_0609 (Kopie) IMG_0620 (Kopie) IMG_0632 (Kopie) IMG_0651 (Kopie) IMG_0672 (Kopie) IMG_0701 (Kopie) IMG_0704 (Kopie) IMG_0721 (Kopie) IMG_0734 (Kopie) IMG_0754 (Kopie) IMG_0765 (Kopie)