spinning3ALBLASSERDAM – De spinningmarathon die zaterdag 21 december in Landvast in Alblasserdam werd gehouden, heeft in het totaal 10.216 euro opgebracht. Het geld gaat naar de actie Serious Request van radiozender 3FM. Twaalf uur lang werd er door in het totaal zo’n 250 deelnemers uit diverse landen, om beurten gespind op honderd fietsen. Deelnemers betaalden per fiets en konden zich laten sponsoren.

Diarree
Serieus Request  wordt al negen jaar lang jaarlijks georganiseerd door het landelijk radiostation 3FM in samenwerking met het Rode Kruis. Het betreft een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Dit jaar is gekozen voor de kinderen die sterven door diarree. Dit jaar plaatst 3FM het glazen huis in Leeuwarden, waarvandaan 3 dj´s heel Nederland oproepen in actie te gaan voor het goede doel om te voorkomen dat er jaarlijks 800.000 kinderen sterven aan de gevolgen van diarree.

Opbrengst
Het was de derde keer dat in Alblasserdam Spinning® 4 Serious Request. De andere twee jaren was de opbrengst van het evenement wel hoger. Organisator André Struik zegt hier over: “In deze financieel moeilijke tijden realiseren wij ons terdege dat het heel moeilijk was om het bedrag van vorig jaar te evenaren. Dit was vanaf het begin ook niet ons streven. Een geweldig Spinning® evenement organiseren was ons voornaamste doel. En wij denken dat dit zeer zeker gelukt is. Dat we met elkaar toch dit geweldig mooie bedrag bij elkaar hebben gehaald is dan ook een groot compliment aan iedereen. We willen iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige evenement, enorm bedanken. Zonder alle hulp en inzet van velen was dit nooit mogelijk geweest.”Cheque
Zondag wordt het opgehaalde bedrag door de organisatoren van ‘Spinning® 4 Serious Request’ naar Leeuwarden gebracht, waar vastende dj’s verzoekplaten draaien in het Glazen Huis.

Foto’s + filmpje: Kees Molenaar.

spinning3

spinning (Kopie) spinning1 (Kopie) spinning2 (Kopie)